Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg, Alexander Polishchuk, Alim Shakhmametyev en Max Pommer. Ook verleende hij zijn medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Van Veen speelde vele pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Rusland. Naast pianist is Van Veen ook regelmatig jurylid van divers concoursen zoals: The Murray Dranoff in de V.S., Steinwayconcours en het International Studenten Pianoconcours. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het  Piano Ensemble.
Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek. Hij is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Popmuziek. Recente werken zijn de 24 minimal preludes die hij schreef van 1999 tot 2006. Deze verschenen integraal op de Cd box Minimal Piano Collection.
Tegenwoordig is Jeroen van Veen directeur van Van Veen Productions, voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation, Stichting Piano Mania, artistiek directeur van diverse muziekfestivals in Culemborg, Utrecht, Veldhoven en Miami. In de afgelopen 25 jaar heeft Van Veen meer dan 45 Cd’s opgenomen voor diverse labels: Mirasound, Koch, Naxos, Brillant Classics en zijn eigen label PIANO. Sinds 2004 is Jeroen ‘Director of Artistic Development” voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation die gehuisvest is in Miami, V.S.


www.jeroenvanveen.com