Van Vrouwkje Tuinman (1974) verscheen in 2011 een vierde dichtbundel, Wat ik met de sleutel moet. Daarnaast publiceerde ze de romans Grote acht en Buurvrouw. Ze treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden in binnen- en buitenland. Verder schrijft ze artikelen, columns en recensies voor diverse tijdschriften, waaronder Opzij, en opdrachtgevers in de muziekwereld. Ze treedt op als gespreksleider/presentator en geeft cursussen poezie- en prozaschrijven. Vrouwkje schreef diverse teksten voor muziektheater. In 2009 verscheen haar luisterboek Winterslaap en in 2010 een tweetalige fotoboek-dichtbundel i.s.m. Andrea Stultiens: Intensive Care.
Vrouwkje ontving de Hollands Maandblad Poeziebeurs 2003/2004 en werd genomineerd voor o.a. de Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs. In 2005 ontving zij het C. C. S. Crone Stipendium van de stad Utrecht.Receptie werd genomineerd voor de Libra Schrijversprijs. Buurvrouw (2008) voor de BNG Nieuwe Literatuur Prijs. Eind 2010 kreeg Vrouwkje de Halewijnprijs uitgereikt.
Momenteel schrijft Vrouwkje aan een nieuwe roman, De rouwclub. Met pianist Jeroen van Veen werkt ze aan een cd en reeks optredens. In september 2010 verscheen Nachbarin, de Duitstalige uitgave van Buurvrouw.


www.vrouwkje.com